YPublic - Traineeship

Ben jij analytisch, goed in structureren en ben je communicatief vaardig? Op zoek naar uitdaging en ontwikkeling? Dan past het Traineeship Informatie Manager misschien wel goed bij jou! Binnen de periode van ruim een jaar ontwikkel je een uitstekende basis voor verschillende functies binnen het vakgebied Informatiemanagement. Je kunt binnen het Traineeship Informatie Manager aan de slag bij onder meer Ministeries, Gemeenten, Provincies, Waterschappen of Politiediensten in Nederland.

 

Het Traineeship Informatie Manager bestaat uit drie onderdelen:

Opdoen van praktische werkervaring binnen de overheid op het gebied van:

– Informatiemanagement (bv informatievoorziening, bedrijfsvoering of zaakgericht werken);
– Systemen en informatiearchitecturen;
– Inrichten van processen en organisaties.

Volgen van vakinhoudelijke opleiding:

– HBO leergang Informatiemanagement / Applicatiemanagement;
– Certificeringen Scrum, DMS, BisL, Prince2 en Lean, SharePoint en Applicatiemanagement.

Persoonlijke ontwikkeling en begeleiding:

– Coaching
– Carrièreplanning /vorming;
– Competentie ontwikkeling.

Verandermanagement
Digitale ontwikkelingen volgen elkaar in razend tempo op en hebben een grote invloed het functioneren van de overheid. Hierdoor is het noodzakelijk om onze vaardigheden aan te passen aan de nieuwe realiteit. Met vallen en opstaan heeft de overheid haar digitale infrastructuur op orde gebracht. Het toepassen en het ontwikkelen van digitale oplossingen wordt niet langer vertraagd door hard- of software. Het is juist de mens die de vertragende factor dreigt te worden.

“Een dynamische omgeving is de nieuwe status quo, we leven en werken in voortdurende transitie. Om te functioneren in een voortdurend veranderende omgeving moeten we alert zijn. In zekere zin wakker worden. De automatische piloot werkt niet, noch de cruise control. De rol die je vandaag vervult, kan morgen anders zijn. Dynamiek doet een beroep op onze flexibiliteit, alertheid en voortdurend leervermogen.”     (Hans Hoornstra – Voorzitter Stichting Digitale Overheid)

Menselijk potentieel
De huidige ontwikkelingen vragen een andere kijk op menselijk potentieel. Hierdoor bezit de overheid een grote behoefte aan jonge hoog opgeleide mensen die beschikken over goede competenties en relevante soft skills die het mogelijk maken om in de nieuwe regisseurs rol, kritisch en creatief te kijken naar de organisatie en de manier waarop zij werkt en is ingericht. Deze Young Professionals beschikken over de gave om mensen, toepassingen, visies en ambities met elkaar te verbinden. Vanuit het Traineeship leren onze jonge talenten over de ontwikkelingen, mogelijkheden en uitdagingen van een goede digitale dienstverlening. Over hoe de overheid kan en moet omgaan met gegevens, hoe burgers en bedrijven zich digitaal kunnen identificeren en over de wijze waarop digitale overheidsvoorzieningen met elkaar verbonden zijn.

Specialist in informatiemanagement
YPublic heeft de overtuiging dat de transitie naar een goede digitale overheid alleen realiseerbaar is met behulp van de juiste inzet van mensen en middelen. YPublic heeft jarenlange ervaring in het faciliteren van succesvolle (startende) carrières en mooie vervolgstappen binnen het vakgebied Informatiemanagement bij overheidsorganisaties. Door (Young) Professionals te doorgronden op basis van persoonlijkheid, mentaliteit, opleidingsniveau, competenties en drijfveren is YPublic in staat om bij de ontwikkeling van carrières en de ontwikkeling van organisaties het verschil te maken.

Traineeship
Doormiddel van het Traineeship maakt YPublic een carrière start binnen het vakgebied Informatiemanagement en de Overheid mogelijk.  Het Traineeship van YPublic zorgt voor een goede voedingsbodem voor starters. Dat zij vanuit een beschermende omgeving worden voorzien van praktische werkervaring, vakinhoudelijke opleidingen en begeleiding bij hun persoonlijke en carrière technische ontwikkeling. Hierdoor zorgt YPublic ervoor dat mensen een vak kunnen leren, kunnen ontdekken waar hun krachten liggen en waar zij het beste tot hun recht komen, om zo het potentieel dat zij bezitten te benutten, en de Overheid te ondersteunen hun ambities te verwezenlijken.

Traineeship Informatieadviseur Overheid

“Werken en ontwikkelen in het Informatietijdperk”

Overheid in transitie
De effecten van de digitalisering op het leven zijn groot. De wereld is in transitie en veranderd sneller dan we ooit voor mogelijk hebben gehouden. En dat allemaal door het samenspel van informatietechnologie en communicatie. De overheid ervaart dit ook. Overheid, burgers en bedrijven willen via digitale dienstverlening snel, transparant en met vertrouwen zaken met elkaar kunnen doen. Digitaliseren van dienstverlening betekent bijvoorbeeld dat burgers straks hun gegevens maar één keer bij een overheidsinstantie hoeven op te geven en niet steeds opnieuw. Dat doe je door basisregistraties, waarin de overheid gegevens opslaat, te koppelen aan voorzieningen voor digitale dienstverlening. Zo ontstaat er een efficiëntere overheid waarmee het prettig werken is. Daarbij zijn betrouwbaarheid en veiligheid uiteraard belangrijke aandachtspunten.”

Solliciteer direct!

Enthousiast geworden? Solliciteer nu